KOMMENTAREN

KOMMENTAREN (17. AUGUST 2021)

20 års militær tilstedeværelse i Afghanistan side om side med broder USA er udslettet på 10 dage. Taleban har i rekordtid indtaget Afghanistan, efter at USA har meddelt, at de forlader landet med deres tropper.

Sådan synker den aktive udenrigspolitik i grus, som har kostet 44 danske soldater livet. Ikke kun Danmark har bragt ofre. I alt er omtrent 4000 soldater døde under de 20 års krig heraf omtrent 2000 amerikanske soldater.

Efter at have hørt tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen i et interview med Lippert, får man den tanke, at rollerne for ham og George Bush burde have været byttet om i sin tid.

En dansk statsminister, der stadig forfægter invasionen i Afghanistan, burde vel i sin tid have været præsident for USA, medens George Bush så kunne have været statsminister i Danmark.

Angiveligt har vi nu standset terrorisme mod Vesten fra Afghansk grund, og af den grund har indsatsen været det hele værd, anføres det.

Tiden må jo vise det.

Joe Biden har fået sit Saigon.

Afghanere der klamrer sig til landingshjul, vinger og andet på fly der letter fra Kabul lufthavn, og som så styrter i døden fra flere hundrede meters højde. Hvilken udgang.

Dårlig planlægning og koordinering samt uvilje til at lytte til efterretningstjenesten resulterer i den mest æreløse og kujonagtige udgang af de sidste 2 årtiers udenrigspolitik.

Vi må som lille småstat spørge os, om det var prisen værd? Eller var den for høj?

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.